Behöver er skola stöd i arbetet med prao?

Från och med juli 2018 är prao obligatoriskt i grundskolan. Behöver er skola stöd för att komma igång? GR Utbildning har lång erfarenhet och bred kompetens kring frågan och samordnar i dagsläget prao åt 120 grundskolor i Göteborgsregionen. Nu erbjuds även processtöd i arbetet.

Målsättningen med processtödet är att komma igång med prao på skolan. Detta genom att bland annat arbeta aktivt med samverkan mellan skola och arbetsliv på skolan och i kommunen.

På lång sikt ska elevernas prao genomsyra alla elevers undervisning och ingå i skolans systematiska kvalitetsarbete. Det ska bidra till att främja elevernas valkompetens, vilket innebär att eleverna ska kunna genomföra väl underbyggda studie- yrkesval.

  • Läs mer om processtöd kring prao härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Läs om samordningsverktyget praktikplatsen härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kontaktperson på GR:  Johanna Redelius

Senast uppdaterad: 2018-04-16 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund